Förra inlägget pressenterade min maskinpark. Idag tänkte jag skriva om olika köksredskap du kan hitta i mina hyllor.

Spiralizer

Med en Spiralizer kan du skapa den där grönsakspastan du ser i olika rawfood rätter. Grönsaken spänns fast i Spiralizern för att sedan ”svarvars” till långa spagettiformer. En svarvad squash blir väldigt lik vanlig pasta i konsistensen och ofta är det den vi längtar efter, själva konsistensen.

Squash blir pasta

Mandolin

Har nyligen köpt en grönsaksmandolin. Detta hyvelredskap ger dig snabbt tunna fina skivor av den frukt eller grönsak du vill hyvla. Rolig och snabb att använda. Men använd säkerhetsredskapet som medföljer. Har tyvärr som sjuksköterska träffat flera patienter som ”skulle bara…” med förlorade fingertoppar som följd. Mandolinen är ett sylvasst verktyg.

Nätpåse (se övre bilden)

För att kunna sila av nötmassan vid nötmjölkstillverkning behövs en silduk.Att använda en nätpåse förenklar och förbättrar resultatet avsevärt. Även om jag annars alltid förespråkar naturmatreal så är nylonpåsarna som hittas på marknaden, betydligt lättare att rengöra. Vill du spara pengar går det alldeles utmärkt att sila av mjölk i en nylonstrumpa (ren).

Groddburk (se övre bilden)

Hittat denna groddburk hos lifebutiken. Praktisk för smidig groddning.

Förvaring

Även om jag lyxat och köpt 2 lunchlådor hos Laplandekostore, i rostfritt stål, så förvarar jag faktiskt nästan allt i använda glasburkar. Bra sett att spara pengar.