6 månader helt utan socker eller andra sötnings alternativ. Jag är så stolt över mig själv, för detta har jag aldrig klarat tidigare.

Sockerberoende

Som idrottsvetare har jag jobbat mycket med viktminskning och kostrådgivning och lyckas hjälpa andra. Men jag har aldrig lyckats hjälpa mig själv att bli av med mitt sockersug. Från mina första godisbitar i 2-årsåldern har jag vräkt i mig allt som gett snabba kickar och smakat sött i munnen. Har försökt sluta många gånger men inte lyckats.

Matplan

Så för ett halvår sedan började jag följa en matplan. Vägde och mätte all mat och uteslöt alla snabba kolhydrater och sötsaker, inklusive rawfoodvarianter med naturliga sötningsalternativ. Ersatte detta med att öka bra fetter i maten. Och vet ni vad, det har fungerat! Har varit helt sockerfri sedan dess och vill aldrig äta socker mer.

Jag är en krånglig gäst, frågar alltid vad det är i maten eller vad det ska bjudas på. Innehåller det något jag inte vill äta, tackar jag nej. Socialt obekvämt, men jag är så rädd om det jag uppnått.

Inom mig är jag lugn. Suget som alltid fick hjärnan att söka sockret är borta och jag blir aldrig sugen mellan måltiderna. Från att vara tvungen att äta var 3:e timma, är jag nu helt nöjd med frukost, lunch och middag. Därför valde jag den vackra bilden här ovan. Den är tagen av Marie Tillkvist som alltid tar fantastiska bilder. Lugn, ro, stillsamhet. Så har du svårt att kontrollera ditt sockerintag? Uteslut det helt, det finns inga genvägar men det finns stora vinster. Maila mig gärna om du har frågor.

Lycka till att vinna en lugn hjärna och ett sockerfritt liv.