En tv-profil sa en gång att träning för honom var lika självklart som att borsta tänderna. Någonting som helt enkelt var självklart i vardagen för att sköta om och underhålla sin kropp.  Jag håller med honom, men alla kanske inte kommit till den punkten då man inte måste kämpa längre, när träningen är en så naturlig del av vardagen att den blir av mer eller mindre automatiskt.

Då kommer nästa klassiska råd: Den bästa träningen är den som blir av. Och visst är det så, men hur blir träningen av då om det inte automatiskt uppkommer ett sug i kroppen efter den? Självklart hjälper det att hitta en aktivitet som är tillräckligt rolig i sig för att den ska kunna locka dig. Men till stor del handlar det även om disciplin.

Jag skulle vilja slå ett slag för morgonträning. Visst är vi olika lagda, en del är pigga på morgonen, andra mitt på dagen och vissa fungerar bäst på kvällen. Men känner du att träningen ofta stryks ur kalendern kan schemaläggning av träning på morgonen hjälpa. Genom att träna det första du gör på morgonen undviker du att din planerade träningstid trängs undan av andra aktiviteter eller oförutsedda händelser under dagen. Be commited!