Rawfoodbollar kan verkligen vara små delikatesser… Ibland råkar man ut för mindre smakfulla alternativ, men oftast är de dock jätte goda, och dyra. Med ingredienser som pecannötter, cashewnötter och lönnsirap, sticker hushållsbudgeten lätt iväg. Sen har vi alla nötallergiker som ofta utesluts ur denna värld av smaker. Blev därför så glad när min vän Vanessa gav mig det här receptet. Billigare ingredienser, inga nötter och ändå utan kompromiss med smak eller konsistens. Mums!

Här får du som vill prova, receptet:

Grymma, nötfria, budget chokladbollar

 

8 urkärnade dadlar

2,5 dl havregryn

1,5 msk kakao

ca 0,5 dl kallpressad kokosolja

2 msk kaffe

1 nypa flingsalt

 

Mixa allt och rulla till bollar.

Jag blandade kokosflingor med lakritspulver och rullade bollarna i detta som garnering. Jag tyckte att det lyfte bollarna till ytterligare en nivå, men originalet är enbart kokos som garnityr.