Har länge velat läsa ”Born to run”. Tiden har inte räckt till och boken har skjutits på framtiden. Men så hittade jag den som ljudbok på storytel och laddade ner den för att lyssna all tid jag pendlar till jobbet eller städar i hemmet. Så inspirerande bok! Redan innan jag läst ut boken hade jag hunnit beställa hem barfotaskor och passande strumpor.

Barfotaskor

Raw löpning

Så idag bar det iväg. Hade inte tid att springa egentligen, så tog en kort tiominuters runda. Helt underbart!!! Med barfota skor behöver du inte frukta vassa saker under fotsulan, samtidigt som foten verkligen känns bar mot underlaget. Snabbt insåg jag att det författaren till boken ovan pratat om, att det automatiskt blir ett korrekt löpsteg när man är barfota. Det är helt omöjligt att dunsa ner på hälen när den inte har någon dämpning under sig. Så resultatet blir ett löpsteg på främre delen av foten med aktivt spelande fotmuskler. Hållningen kändes rakare och känslan var absolut närmare naturen. En RAW löpning helt enkelt. Naturligt, avskalat och nära.

För att träna upp fotens muskler successivt, nöjde jag mig med min mini runda, men duschen av endorfiner hann dundra in i min kropp som redan skriker efter mer. Ska sova nu för att springa igen det första jag gör i morgon bitti.

Pröva detta, läs boken och låt dig inspireras till en RAW löpstil i ett med naturen. Gillar du löpning kommer du inte ångra dig.