Natur, te, tofflorSedan tiden ställdes om till vinter tid känns det som att någon dragit ner rullgardinen. Jag är så trött hela tiden. Så nu gäller det att mobilisera allt som ger kraft och uthållighet i livet. Naturbilderna ovan kommer från min morgonpromenad. Kämpar för att få dagsljus varje dag. Särskilt när jag ska jobba vilket för mig innebär att gå in i en betongbyggnad och inte se dagsljuset mer den dagen. November är mörk och grå, men jag tycker ändå att det finns oerhört vackra saker i naturen som ger kraft och smeker själen med sin stillhet och skönhet. Det gäller bara att köpa loss tiden och verkligen ta sig ut varje dag.

Att träna blir än viktigare höst och vinter för alla oss som inte upplever lika mycket kraft och energi dessa årstider. Det är här vi duschas med adrenalin och endorfiner. Känner jag mig det minsta nedstämd eller upplever mig vara på dåligt humör är allt som bortblåst efter ett hårt träningspass.

Andra saker som hjälper mig att hålla ut i mörkret är varma goa saker. En god kopp te eller ett bar mjuka varma ulltofflor eller varför inte en bastu mitt på dagen?

Nu är jag redo för ännu en november dag ?