Hur går det med träningsmotivationen under semestern? Känns de varma dagarna för tuffa för träning eller har det regnat för mycket? Oavsett vad som kan bromsa, behövs ibland lite förnyad träningsenergi.

Har du prövat att träna i nya miljöer? Finns det ett naturreservat i närheten av dig? En gammal stadsdel med vackra hus? Har du prövat att springa på stranden, eller på ett högt berg? Att byta omgivning kan fungera som ett sätt att bryta mönster. Kroppen möter nya utmaningar i ny terräng jämfört med de inövade bekanta rundorna. Hjärnan stimuleras av nya intryck och ditt inre får vila i nya vackra vyer…

I morse hittade jag stenar i en å jag bara sprungit förbi tidigare. Underbart och lekfullt fick jag automatiskt ny energi till resten av löpningen, genom att springa och hoppa på stenarna genom ån. Helt plötsligt fick intevallpasset ett nytt inslag. Hjärnan fick förutom nya intryck även träna på balans och avståndsbestämmning. Kroppen fick jobba på frånskjut och avstamp. Och min lilla löparkompis som följde med på sin cykel, tyckte det var hejdlöst roligt att ta kort på mamma som flög fram över stenarna.