Vill man av en eller annan anledning, undvika komjölk, märker man snart att det är svårt att hitta en ersättare till yoghurten. Särskilt om man gillar den tjockare krämigare varianten och inte vill köpa färdiga produkter med långa kryptiska innehållsförteckningar. Dessutom innehåller ju yoghurt nyttiga bakterier som våra tarmar jublar av och dem vill man ju inte vara utan. Ett gott alternativ kan därför vara att göra egen kokosyoghurt. Hur enkelt som helst, gott och mättande.

Recept

Jag tar en förpackning kokosgrädde i en skål. Sedan delar jag på en probiotikakapsel och blandar ner de goda bakterierna i kokosgrädden. Därefter ställer jag en tallrik som lock över skålen och placerar den på fönsterbrädan över ett element. Där får den nu stå i 48 h.

Nu har röran börjat fermentera sig och ändra konsistens. Jag blandar runt igen till en slät konsistens för att därefter ställa in i kylen över natten.

Nästa morgon är yoghurten klar. Smaklig spis 😊.