Här kommer receptet på lasagnen jag lagade till min rawfoodkompis som jag lovade att lägga ut. Jag använder såklart min torkugn men självklart kan du använda en vanlig ugn på lägsta värmen (helst inte över 42 grader). Kom bara ihåg att öppna upp ugnsluckan då och då för att släppa ut fukten.

4 port

2 squash hyvlade i långa plattor

1 l hackad spenat

tomatsås:

6 soltorkade tomater
1/4 skalad gul lök
3-4 färska tomater
1 tsk finhackad chili
1 msk citronjuice
1/2 vitlök
en knivsudd salt

mixa i blender

Nötost:

1 dl pinjenötter
1 dl macademianötter
1 msk citron 1/2-1 dl vatten
salt efter tycke och smak

mixas slät under hög hastighet, ställ i kylen för att eventuellt få den tjockare.
Ta fram en gratängform och täck botten med squashplattorna. bred ut ett lager av nötosten. Fyll på med tomatsåsen och därefter den finhackade senaten för att sedan upprepa proceduren tills allt har gått åt. Ställ i torkugnen ca 16 h. Jag brukar göra denna kvällen innan jag ska äta den till lunch så får torkugnen gå under natten och lasagnen kommer vara varm vid lunchen.