Mumsiga grönsaksrullar
Här kommer receptet på nyttig fredagsmysmat. Fick receptet av min syster från början men har förvandlat det till en raw variant. De kan antingen göras helt raw eller så gör du som min syster och lägger till räkor. De går verkligen att äta mer än vad mättnaden kräver av dessa supergoda rullar och ändå är känslan efteråt lätt i magen. Hoppas du tycker om dem.

Ingredienser:

rispapper
grovt riven morot
tärnad mango (går utmärkt med den från frysdisken)
hackade cashewnötter
färsk hackad koriander
avokado i tärningar

dippsås:

1 dl tamari soya
1 msk risvinäger
1 msk sesamfrön
lite pressad vitlök
1 finhackad röd chili
1 msk finhackad färsk koriander
För dig som äter allt kan denna icke råa dippsåsen vara ett gott smak komplement, även om dess nyttighetsnivå kan ifrågasättas så är smaken exemplarisk. Och som en detalj i en för övrigt supernyttig middag slinker den igenom min passkontroll : )
1 dl raw majonäs (alternativ vanlig om du är allätare)
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
2 tsk chilisås
1 finhackad röd chili
Rör ihop dippsåsen/ såserna och ställ åt sidan.

Lägg ett rispapper i en stor skål med kallt vatten i någon minut så det mjuknar lite. När du tar upp det är det bra att lägga i ett nytt. Då kommer detta vara färdigt precis när du rullat ihop din första rulle.
Placera ingredienserna till rullarnas fyllning i mitten av rispappret. Vik in sidokanterna och botten. Rulla sedan från botten och över resten av rullen. Klart. Placera ev rullen på ett salladsblad så fastnar den inte på tallriken. Nu är du redo för nästa.

Lycka till!