Jag vill inte äta socker och jag tål inte gluten, men allvarligt talat. Jag vill äta pepparkakor. Ikväll hittade jag ett sätt att göra sockerfria, glutenfria pepparkaksbollar. Familjen slukade dem i ett nafs. Är du som jag när det gäller gluten och socker? Eller vill du bara leva hälsosamt med pepparkakorna kvar i ditt liv? Pröva receptet:

 

Raw pepparkakskulor

Ca 20 st

 

10 st urkärnade dadlar

1 msk kallpressad kokos olja

1 msk cashewnötssmör

3/4 dl mandlar

1/2-1 dl havregryn (om man vill)

1.5 tsk kanel

1 tsk ingefära

1/4 tsk kardemumma

1/2 tsk mald kryddnejlika

1krm vaniljpulver

1 nypa flingsalt

1 msk vatten

 

Mixa och rulla till bollar. Gott att rulla i hampa frön eller hackad mandel.