Fruktremmar dyker upp titt som tätt i bloggar och böcker om rawfood. Tror det beror på att de helt enkelt är helt sagolikt goda. Påminner om sega fruktgodisar, men så mycket fräschare och godare. Så detta inlägg ska helt enkelt handla om mina varianter på remmar. Alla görs på samma sätt, men innehållet varieras. För ett perfekt resultat behöver du en torkugn. Går kanske med en vanlig, men har själv inte lyckats riktigt.

Fruktremmsrecept

Mixa valda frukter/bär. Krydda om du väljer en sådan variant. Bred ut smeten på bakplåtspapper och sätt in i torkugnen över natten på 41 grader. Klipp eller riv det torkade fruktarket i remmar. Klart.

Hallonräm

Vet ej hållbarheten på dessa då de hos oss knappt varar en timma.

Så kommer här mina favoriter:

1- mango. Köper fryst mango som får tina, mixar och breder ut.

2- blandar mango med passionsfrukt från frysdisken (som får tina). Använder hälften av varje.

3- körsbär. Färska eller frysta som tinas.

4- hallon med ett krm anis i smeten. Underbar kombo med en touch av lakrits.

5- jordgubbar.

6- persika

Antar att det går att variera i det oändliga. Hoppas du provar.