Idag får jag en vän på besök som gillar rawfood! Underbart att laga mat till någon som uppskattar det. Till huvudrätt blir det lasange som just nu står i torkugnen och väntar. Lägger ut recept på den senare. Som efterrätt har jag gjort en äppelpaj med riktigt mycket vaniljsås till. På bilden ser du resultatet.
Recept 4port.

Botten:
1/2dl kokosflingor
1dl mandel
1/2dl solrosfrön
5st dadlar (färska och urkärnade)
1/2tsk kanel
1/2tsk raw vanilj
En knivsudd salt

Mixa och tryck ut i form.

Fyllning:
Limezest och saft från 2-3 lime
Knappt 1/2dl kokossocker
1msk agavesirap
1krm kardemumma

Rör ihop allt och häll över och blanda runt med 4 tunt skivade äpplen.
Marinera ca 15 min

Ha över botten och ställ undan en stund.

Vaniljsåsen:

3dl mandelmjölk
3-4 dl blötlagda cashewnötter
1/2tsk vaniljfrön
1krm vaniljextrakt (utan tillsatser och aromer)
Drygt 1/2dl kokossocker
1msk Agave
Mixa på höghastighet tills såsen blir slät. Låt stå i kylen någon timme för att ev tjockna om du vill.
Nu har du en riktig klassiker med ljuvliga smaker i gommen ?.