Ska träffa en vän i morgon som gärna äter rawfood. Kanske kan denna råa variant på cookie in a jar passa. Receptet är för övrigt ett av mina favoritrecept på raw chokladkaka. Det är en härligt kladdig kaka och för alla allätare där ute, så brukar min man föredra en klick grädde till. Hoppas att du prövar : )

Recept

3-5 dl mandelmjöl (om du gör det här receptet utan att det ska förvaras i en burk som gåva, är det perfekt att använda den överblivna mandelpulpan efter att ha gjort mandelmjölk)
1 tsk vaniljstång
1 krm salt
1 dl raw kakao
3 msk kallpressad kokosolja
12 st urkärnade dadlar

I glasburken har jag bara lagt ner ovanstående i den ordningen jag skrivit här. Personen som får gåvan får sedan själv tillsätta 3-6 msk vatten (behövs ej om du använder mandel pulpan) och mixa till en krämig konsistens. Därefter smetas krämen ut i en form och riven kokos sprinklas på toppen. Kyl ca 30 min. Går utmärkt att frysa.