Allt fler drabbas av cancer och oktober månad har nu blivit en månad där många samlar in forskningspengar för området. Jag vill med detta inlägg uppmana alla kvinnor där ute att verkligen regelbundet undersöka sina bröst.

Under menscykeln förändras våra hormonnivåer och detta påverkar hur ditt bröst rent fysiskt känns. Därför är det bra att känna igenom brösten samma menscykelsdag varje månad. Då är det lättare att upptäcka Eventuella förändringar. Mitt råd är att välja 1:a dagen efter mensen. Då vet du att du är i samma hormonnivå varje gång.

Bröstundersökning

Börja med att rent fysisk titta i spegeln på hur brösten ser ut. Är de som vanligt i form och storlek? Massera sedan igenom bröstet med cirkelrörelser. Inkludera även armhålan och området mellan den och bröstet. Detta är lättast i duschen med någon duschkräm som minskar friktionen alternativt någon hudkräm om du gör det framför spegeln.

Kom ihåg att tidig upptäckt ger bäst chanser för tillfrisknande. Så jag hoppas att du skapar denna goda vana om du inte redan har den.