Tydligen kommer raderna från ett gammalt kinesiskt ordspråk, men visst ligger det något i det. Ikväll när jag kom hem från jobbet var det dax att tjuva tomatplantorna och vattna såklart. Så underbart det är med dofterna från plantorna, ljummet insamlat regnvatten och lugnet som finns i en trädgård. Helt plötsligt fick vardagen en guldkant.

 

Självvattnande kruka

När det var dax att fylla på min självvattnande kruka, kändes det spännande att se om plantan hade druckit något och om min anordning skulle fungera. Jag lyfte på översta hinken och ut kommer ett rikt nät av plantans rötter. Fantastiskt!

Rötter från planta

Jorden på toppen kändes torr vilket hade gjort mig osäker, men nu vet jag att den verkligen fungerar. Häftigt. Synd bara att det jag trodde var gurkplantan som jag satte i den, visade sig vara min squash. Den växer och frodas men gurkplantan som kräver den jämna bevattningen får jag åandrasidan kämpa med istället. Nästa år ska det bli rätt ????.