Älskar det krispiga lövtunna chokladbitarna i noblessaskarna. Särskillt goda är apelsin- eller mintvarianterna enligt mitt tycke. Så här kommer en nyttigare variant. Nej, linsflingorna är inte raw, men kan man se mellan fingrarna med den detaljen, så har du här ett super smaskigt alternativ. Håll till godo ????.
Nyttig Nobless
1dl pauluns linsflingor, krossade i mortel.
1dl raw kakaosmör
Knappt 1/2 dl raw kokosolja
1-1,5 dl raw kakao
1/2 dl lönnsirap eller kokossocker
1/2-1 krm salt
1krm vanilj
Smält smör och olja i vattenbad med varmvatten. Blanda fetterna med övriga ingredienser. Vill du smaksätta chokladen blandar du sedan i några droppar apelsin eller mint droppar från t e x aromatisa köket (bara naturliga eteriska oljor).
Bred ut chokladkrämen på bakplåtspapper och ställ in i kylen tills det stelnat. Bryt sedan upp i önskade storlekar.
Mums!