Så var det dax att skriva lite träning igen och del 4 handlar om armar och axlar.

Många utegym har stockar vi kan lyfta på ett eller annat sätt. De är olika tjocka och väger på så sätt olika mycket.

Axelpress och axelrodd

På bilderna nedan visar jag axelrodd och axelpress. Här sätter jag bak ett ben i min grundposition för att ge extra skydd för lendryggen. I pressen utgår jag från en position där armarna går rakt ut från axlarna och pressas rakt upp över huvudet.

Axelpress

I axelrodden låter jag armbågen leda rörelsen uppåt och bromsar på tillbaka gången.

Axelrodd

Biceps och triceps

Eller översida och undersidan av överarmen. Enklas tränas biceps genom att bara dra stocken uppåt och hålla emot på vägen ner igen.

Bicep

Triceps tränar jag genom att placera händerna nära kroppen på en stock, bänk, stol eller dylikt. Sedan sänker jag sätet mot marken och pressar mig upp igen. Armbågarna pekar rakt bakåt i hela rörelsen.

Tricepspress

Mer behövs inte för enkel träning av armar och axlar. Nästa gång skriver jag om ett styrkepass som görs för hela kroppen på ett annat utegym, nämligen lekplatsen.